Citat:
Ursprungligen postat av
Regulus
Bra fråga. Vi vet att klimatkrisen drabbat Stora Barriärrevet, där koralldjuren spottar ut sina endosymbionter och dör när vattnet blir varmare. Skogsbränderna har också ökat i Australien, och UV-strålningen blir allt värre pga av hålet i ozonskiktet.
Inget av detta kan vara bra för den lokala faunan, vare sig vi talar om pungdjur eller insekter.
Jag tänker insekticider bara sprutas på fält som har grödor, och det har alltid drabbat de insekter som lever nära eller på fälten. Men det har ju inte påverkat myggor och flugor och gråsuggor och tvestjärtar, som lever i sina biotoper.
Klimatet tycker jag inte har förändrats så nämnvärt. Och som någon annan skrev så skulle väl insekter snarare gynnas av värme. Insekter finns överallt - utom där det är som kallast.
Om insektsdöden inte nått till södra halvklotet, skulle jag ändå tippa på att det är luften vindarna
Luftföroreningarna finns framför allt på tre ställen: Kina, Europa och Nordöstra USA Alla på norra halvklotet. Och vindarna blåser runt samma luft runt norra halvklotet. Vindarna blåser inte över ekvatorn.
Det är klart vi ska försöka ta reda på vad det är. Eventuellt är det "kört" för en del insekter. Men deras mångfald gör ju att de kommer tillbaka. De har ju funnits med i jordens historia i flera hundra miljoner år.