Citat:
Ursprungligen postat av
Prodelin
Cirka 80% av chefer inom kommunen och statlig förvaltning är kvinnor, dvs du har rätt.
Alla utbildningar som polis, brandkår, försvaret har man sänkt kraven för att man vill ge efter för fler kvinnor vilket har gett negativa konsekvenser.
Vid delad vårdnad dömmer domstolarna till fördel till kvinnan, man försöker romantisera kvinnan som god i alla avseenden.
Vi kan dra upp mängder med saker som favoriserar kvinnan idag medvetet då man bedriver en feministisk politik, bara skolutbildningsplanen har Skolverket reviderat om över åren för att passa kvinnor bättre, det ser vi på resultaten idag.
Du kan lista mängder med saker
om män hade velat bli chefer inom kommun och statlig förvaltning, så hade män kunnat bli det. Men nu är det främst kvinnor som jobbar inom vård och omsorg, skola, förskola osv. och som därmed "klättrar i karriären" och får chefsposter inom dessa gebit. Män blir oftare chefer på företag osv. Men visst, vill du bli chef på en förskola, så utbilda dig till förskolelärare och börja klättra. Inget hindrar dig bara för att du är man!
Tja, kvinnor inom polisen är bra att ha. Viss del av buset blir lugnare när en kvinnlig polis är med (det är inte lika mycket hot) och det kan absolut vara lättare för en våldtagen kvinna eller ett misshandlat barn att ha en kvinnlig polis vid första traumatiska förhöret. Men så långt tänkte du kanske inte? Du tänkte kanske att polisen bara jobbar med grovt gängkriminella?
Nope, stämmer inte vad gäller vårdnadstvister. De har som uppdrag att se vad som är
bäst för barnet. I regel dömer de därmed ut
gemensam vårdnad. Eftersom det oftast är det bästa för barnet. När det döms ut till enskild vårdnad, är det ofta en rent byråkratisk historia där den andra föräldern faktiskt inte gör anspråk på delad vårdnad. Eller där samarbetssvårigheterna är så stora mellan föräldrarna eller där det förekommer våld att man måste fatta svårt beslut om ensam vårdnad. Och då kan det likaväl vara pappan som får ensam vårdnad. Det beror väl på vem som bäst kan tillgodose de behov etc. som barnet har.
Och nej, skolan är inte anpassad efter att passa flickor bättre... Absolut inte. Däremot behöver mer hänsyn tas till pojkars rörelsebehov. Mer gympa, fler rörelse-raster. Bra för alla barns välmående och inlärning. Och i synnerhet bra för pojkars behov. men grundämnena är som de är: matte, svenska osv. inget av detta är mer aanpassat för flickor.