Jag undrar efter hur lång tid ett sådant FUP gallras från polisen och hamnar i arkiv. Någon som vet det?
Annars bör du väl fortfarande kunna få rätt om du överklagar, utan att krångla till det med anmälningar hit och dit. Har du filat på ett överklagande? Några kunniga här kan säkert hjälpa till.
I 10 kap. OSL finns sekretessbrytande bestämmelser som jag tycker du ska kika på. Speciellt partsinsyn, 3 §, som redan varit uppe bör du kunna hänvisa till. Jag är inte helt säker på om detta anses vara applicerbart på en brottsutredning, att "du är part i ett ärende hos myndighet" är en vag beskrivning.
Att leka "rättshaverist" kan skada mer än det gör nytta, försök vara sansad i din skrivelse. Men i mitt tycke bör det inte hindra dig från att använda lite drastiska uttryck som att "Polismyndighetens beslut kan ge ytterst märkbara konsekvenser för dig och det är fattat på felaktiga grunder varför det är viktigt att Kammarrätten tar hänsyn till det jag nedan anför". Ta gärna upp detaljerna, vad du behöver veta.
Man har heller inte givit dig sådan möjlighet att "ta tillvara din rätt" som framgår av det rödmarkerade stycket nedan.
(Visst är det Kammarrätten du ska överklaga till, eller jag kanske har helt fel. När jag överklagade ett myndighetsbeslut var det åtminstone dit, eftersom myndigheten själv var första instans; ändrades de inte beslutet på sättet jag ville skickade de handlingarna vidare till Kammarrätten och inte Förvaltningsrätten).
Visa också på ett tydligt sätt varför det inte föreligger allmänt eller enskilt intresse, det fetmarkerade, att sekretessbelagd uppgift inte röjs.
Citat:
3 § Sekretess hindrar inte att en enskild eller en myndighet som är part i ett mål eller ärende hos domstol eller annan myndighet och som på grund av sin partsställning har rätt till insyn i handläggningen, tar del av en handling eller annat material i målet eller ärendet. En sådan handling eller ett sådant material får dock inte lämnas ut till parten i den utsträckning det av hänsyn till allmänt eller enskilt intresse är av synnerlig vikt att sekretessbelagd uppgift i materialet inte röjs. I sådana fall ska myndigheten på annat sätt lämna parten upplysning om vad materialet innehåller i den utsträckning det behövs för att parten ska kunna ta till vara sin rätt och det kan ske utan allvarlig skada för det intresse som sekretessen ska skydda.
Sekretess hindrar aldrig att en part i mål eller ärende tar del av dom eller beslut i målet eller ärendet. Inte heller innebär sekretess begränsning i en parts rätt enligt rättegångsbalken att få del av alla omständigheter som läggs till grund för avgörande av mål eller ärende.
Om det i lag finns bestämmelser som avviker från första eller andra stycket gäller de bestämmelserna.
Formuleringen "I den utsträckning det är av vikt" ger ytterligare fog för att beslutet är för "tungt"; hade det inte räckt att enbart vissa delar plockas bort, att du får se resten?
Peka även på möjligheten enligt 4 § att du undertecknar ett sekretessförbehåll och inte får sprida uppgifterna vidare. Dessutom enligt 10 kap. 1 § är det inga problem att uppgiften lämnas om den enskilde samtycker till det. Nu skulle väl det vara din son (?) och inte mamman, varför det kanske inte är aktuellt.