Citat:
Ursprungligen postat av
NoF8
Oj, se där! Jaså de hade så dålig relation. Den kan knappast ha blivit bättre.
Tack för dina uppdateringar.
Ja det onekligen ett fint hus. Det återstår att se när det kommer ut på marknaden och vilket pris KFM får för det.
Det är lite spännande att se hur det går får S4rah G3rgeo i och med domen på fem år som kom ifrån Malta. Nu när Afr4m mycket troligt döms till likvärdig tid blir det ju ett rejält slag mot den fina fasaden.
Personligen tror jag inte saker är över i och med detta. Det kommer att hända mer saker allteftersom. De är nog mer villebråd nu än de önskar.
Ja huset i Saltsjö-Duvnäs är hursomhelst en ganska säker placering. Stort hus nära stan i toppskick med egen strand i söderläge. TV4 Nyheterna hade ett
separat inslag om huset i början av september.
Utmätning av fastigheterna blir åtminstone en viss lindring för de drabbade.
Enligt boken
Det stora pensionsrånet saknas det fortfarande 1,1 miljarder SEK av pensionskapitalet.
Huset i Saltsjö-Duvnäs (inköpt för 24 miljoner SEK 2015) är fortfarande belagd med kvarstad, likaså Bishops våning på Engelbrektsgatan (inköpt för 30 miljoner SEK 2012) samt fritidshus i Strömstad (inköpt för 11 miljoner SEK 2015)
Ingmanson har åtminstone tidigare ägt en dyrbar våning på Malta (inköpt för 1,2 miljoner EUR 2014) och en våning i Kensington (i något skede värderad till 23 miljoner SEK), minns inte om de redan är sålda eller belagda med kvarstad.
Kvarstad består även på diverse lösa ägodelar för de olika tilltalade samt deras familjer.
Bank of Valetta tvingades nyligen betala 335 miljoner SEK som kompensation till de drabbade fondinnehavarna, denna summa är förmodligen inte heller avräknad från siffran 1,1 miljarder.
Om jag räknar lågt på de tillgångar som säkrats samt ersättningen från BoV är det runt 700 miljoner SEK som saknas netto. (Om fastigheternas värde ökat och Ingmansons fastigheter inte blivit sålda än kanske siffran kan räknas ned till 650 miljoner).
Frågan är då vart resten av pengarna hamnat.
Enligt den nya boken har man kunnat konstatera att Ingmanson fört över 25 miljoner SEK till Dubai (där Sverige inte kan nå dem). Hans lösöre bestod bland annat av dyrbara klockor tillsammans värda uppåt miljonen.
Men tyvärr verkar han ha satt sprätt på en hel del av pengarna genom slösaktigt leverne.
Det stora pensionsrånet konstaterar att han hyrde den dyra villan i Walton-on-Thames under lång tid. Förmodligen redan från 2015 och ända fram till att han blev gripen av gränspolisen i Ukraina i november 2018. Månadshyran skall enligt boken ha varit kring 75 000 SEK. Om dessa uppgifter stämmer försvann alltså 3 miljoner SEK bara i hyra.
Sommaren 2017 hyrde han dessutom ett exlusivt hus i Toscana, bodde där i 3 - 4 månader med en månadshyra på 150 000 SEK. Han anlitade en nanny samt tog med sig sin hundtränare från London under vistelsen i Italien.
Ingmanson har bevisligen genomfört flygresor med privatjet.
Boken nämner också att Ingmanson gärna skämmer bort personer:
Citat:
Det här är en strategi Emil Amir Ingmanson ofta verkar använda för att hålla folk nöjda – när pengar flödar till svensken ser han till att det spiller över till hans omgivning.
Våren 2016 ser Ingmanson till att Falcon köper in sig i det knackiga energibolaget Werel (som han själv har startat) via affärsmannen Lars Erik Magnusson. Werel var konkursmässigt. Eftersom Ingmanson var ägare av Werel gick pengarna ned i hans ficka.
Ingmanson hade ju en dröm om att förvalta Falcon-pengarna via ett helt eget bolag
Falcon Asset Management. Den nya boken berättar att Ingmanson lät hyra takvåningen på Portomaso Business Tower och dessutom kostade på en renovering för 3,5 miljoner SEK under våren 2016.
I juni 2016 investerar han ca 100 miljoner SEK i bolag tillharande den norske affärsmannen Lars Christian Beitnes. Det mesta går förlorat. Oklart vem som vann på den affären, men Beitnes har tydlig koppling till Ingmansons sambo. Ingmanson började göra affärer med Beitnes
efter att Pensionsmyndigheten belagt Falcon Funds med väljstopp i februari 2016. Affärerna fortsatte samtidigt som det omtalade Kalla Fakta-reportaget sändes. De fortsatte ända fram till Falcon blev slutgiltigt utslängda från Pensionsmyndigheten i juni 2016 och säljorder utfärdades.