• 3
  • 4
2025-02-13, 13:45
  #37
Medlem
von-der-Wettets avatar
Han började som poet och fick fin kritik för "Jag byter ställning klockan tre". Sen kom en roman "Kanslar du mandroms praling" som hade flyt och charm. Akademiskt kom han att sticka ut från den teorimättade tidsandan och hade otur att hans ämne Edit Södergran också var föremål för Ebba Witt Brattströms intresse. Lyckades reta upp Anders Olsson som skrev en förgörande artikel om avhandlingen. Machokvoten var inom litteraturvetenskapen uppfylld av Horace.
Sen blev han brödförfattare.
__________________
Senast redigerad av von-der-Wettet 2025-02-13 kl. 13:51.
Citera
Igår, 21:35
  #38
Medlem
Anubizzs avatar
Ernst Brunner skrev några av 80-talets bästa böcker: "Känneru brorsan?" "Svarta Villan" och diktsamlingen "Separator".Sen blev det en ojämn produktion med några toppar - romanen om Bellman och "Hornsgatan" tex. Tegelstenarna om Swedenborg, Sergel och J.H. Roman har jag inte läst.

Med den markanta nivåsänkning som skett i litteratur-Sverige sedan 90-talet är det förståligt att Brunner tröttnat. SvD kultur på 90-talet höll en hög nivå. Idag går det inte att skilja på de stora tidningarnas kultursidor och Nöjesguiden eller Femina. Idel talanglöshet, ytlighet och obildning.
Citera
  • 3
  • 4

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in