Citat:
Ja, det var en Fatwa som låg bakom domen, en Fatwa är deras version av vår lag. Våra rättegångar varar också bara i några minuter. Gå på en rättegång där du ställs mot en polisman för trafikbrott så ska du se att förhandlingen är över på några minuter. Fortfarande var det en rättsinstans som dömde, precis som våra rättsinstanser gör i Sverige.
Nej!
Du kan väl inte jämföra trafikbrott och mord?
Vet du någon mordrättegång i Sverige som klarats av på några minuter med lagens strängaste straff som påföljd, det vill säga livstidsfängelse? Det har inte varit någon rättegång i Iran om det! Det är ledningen i Iran som lagts sig i Rättsförfarandet!
Dessutom Iran är ingen Demokrati, det är mullorna som alltid har sista ordet!
Att Iran är en Demokrati genom röstning är endast ett spel för galleriet!’
Man har sett under årens gång Mullorna som lägger sig i politiken och hindrar den demokratiska utvecklingen, tillskillnad mot Sverige där Regeringen håller i utredningarna om nya lagar och ändringar, och i slut ändan så är det lagstiftaren Riksdagen som röstar om lagar ska gälla eller inte!
Citat nedan från Åklagarmyndigheten i Sverige, och mer finns att läsa!
Åtal för folkrättsbrott i Iran
Publicerad: 2021-07-27 10:10:23 Åtalspunkt 1 – folkrättsbrott, grovt brott
Irans dåvarande högste ledare, Ayatollah Khomeini, utfärdade kort därefter en order om att alla fångar i iranska fängelser som sympatiserade med Mujahedin och som var lojala i sin övertygelse skulle avrättas. Med anledning av ordern avrättades ett mycket stort antal av dessa fångar mellan den 30 juli och 16 augusti 1988 i fängelset Gohardasht i Karaj i Iran.
Åtalspunkt 2 – mord
Ledningen i Iran beslutade därefter någon gång före den 27 augusti 1988 att även andra politiska fångar i iranska fängelser, som sympatiserade med olika vänstergrupper och som ansågs ha avsagt sig sin islamiska tro, skulle avrättas. Ett mycket stort antal av dessa fångar avrättades därefter under perioden 27 augusti – 6 september 1988 i fängelset Gohardasht i Karaj i Iran.
– Folkrättsbrott, eller krigsbrott som det också kallas, är ett av de allra grövsta brotten, både sett internationellt och i den svenska lagstiftningen. Folkrättsbrott har bedömts vara så allvarligt att oavsett var de begås eller av vem så ska nationella domstolar kunna pröva sådana misstankar. På grund av att Sverige har universell jurisdiktion för folkrättsbrott, har vi både en möjlighet men också en viss skyldighet, att lagföra dessa brott, säger kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson.
https://www.aklagare.se/nyheter-pres...sbrott-i-iran/
__________________
Senast redigerad av PeterSoderqvist 2021-08-12 kl. 19:39.
Senast redigerad av PeterSoderqvist 2021-08-12 kl. 19:39.