När ett nytt bolag tog över min och min kompis hyresvärd så fick vi höra att de skulle börja totalrenovera. Fick lite skräck för hade inte haft råd att bo kvar då. Men det visade sig att de skulle bara renovera efter att folk flyttat ut. Det var väl rätt bra tyckte jag.
Jag hade då föreställt mig att de skulle renovera en gång och höja hyrorna. Man får ju bara höja med en viss % efter ett index och med HGF årligen. Men man får även höja hyran efter renovering. De chockhöjde, men det drabbade bara de nyinflyttade.
Grejen är att min kompis har en etta ovanför sig. Det verkar inte som någon trivs där, det kommer nya hyresgäster hela tiden. Efter varje utflytt har de borrat ner allt kakel och satt upp nytt, och tapetserat om. Fast det kanske bara var 6 månader sedan sist eller ett år. Det är ett jääädra borrande.
Så de gör om renovering som inte behövs, varje gång någon flyttar ut och sedan höjer de hyran för varje gång. Får man verkligen göra så? Den stackars ettan är uppe i mer än min trea nu. Och min kompis störs av borrandet som sker minst varje år. Det blir ju ingen förbättring av standarden eftersom de gjort om allt så nyligen. Att det är galet är ju sant. Men är det lagligt?