Citat:
Ursprungligen postat av
cay
Rör under vatten går att laga och det kan göras med olika metoder. En metod som är mer standard än undantag är den att en sorts klämma monteras på röret och på så sätt täcker området som läcker. Gasledningar även på djupt vatten har lagats med sådan metod tidigare.
Hur gör man med det vatten som kommit in i ledningarna då? Och ka vatten verkligen komma in i ledningarna så lätt?
Citat:
Ursprungligen postat av
Reverend.Camden
Man kan säkert bygga utifrån olika scenarion och troligtvis skulle detta scenario kosta mer än det smakar att bygga utifrån.
Nu när Ryssland gjort sig omöjligt med EU lär Nord streams historia vara över.
Det kommer nog inte byggas några nya rör från Ryssland till europa heller. Ryssland kommer satsa på t ex Kina.
Ja i nuläget vill europas etablissemang inte göra affärer med ryssland, vi får se hur situationen utvecklar sej , men det lär antagligen dröja innan deras inställning ändras.
Citat:
Ursprungligen postat av
Megaforce
Korrosionen är inte så stor i Östersjön så det tar lång tid innan rören rostar bort. Däremot kan det behövas bytas en längre sträcka eftersom rören helt enkelt spruckit pga övertryck vid explosionen.
Precis, och det du säger om sprickor och materialutmattning kan nog fördyra reparationerna.
Men gällande korrosion, eftersom det handlar om rör som utsätts för högt konstant tryck, kan det inte vara så att man tänker på sama sätt som man gör med t ex scuba dyknings luft-tuber. Att även lite korrosion gör produkten obrukbar pga den stora stress det höga trycket utsätter materialet för?
Sen undrar jag om det verkligen kommit in vatten i rören. Om trycket i rören är högre än vattentrycket inåt borde inte det hända.