Citat:
Ursprungligen postat av
8686
Hänger inte riktigt med här.
Menar du att det finns risk med att ifall man betalar att han har kvar kravet ändå (om man blir delgiven)?
Det dras inte tillbaks då från KFM om man swishar tex?
Här måste man skilja på KFM och tingsrätten. Om du har bestridit kravet hos KFM är det upp till den som ansökt hos KFM att välja om denne vill att KFM ska överlämna det till domstol eller inte. Om den sökande väljer att gå vidare till domstol så avslutas ärendet hos KFM i och med att de lämnar över till domstolen (vill den sökande inte gå vidare så avslutas givetvis också ärendet hos KFM om du har bestridit kravet). I och med att du skriver att sökanden har gått vidare till domstol så har jag förutsatt att du har bestridit kravet hos KFM.
Så fort det har lämnats till domstol, så kommer ärendet att avgöras där såvida inte den sökande drar tillbaka sin ansökan. Har du betalat kommer domstolen ändå att fastställa skulden, men du behöver ju inte betala den igen (förutsatt att du kan visa att din betalning avser just den skulden). Du kan däremot riskera att få betala en del rättegångskostnader om motparten haft sådana (dock hårt begränsat eftersom det är ett förenklat tvistemål). Det normala är ju att en sökande drar tillbaka sin ansökan om skulden betalas, men eftersom det viktiga för dig verkar vara att det inte blir någon dom, oavsett utfallet, så skulle jag sett till att avtala att betalningen är villkorad av att ansökan återkallas. Det ger dig en liten möjlighet att kunna få målet avvisat om motparten trots detta inte återkallar sin ansökan.
Citat:
Ursprungligen postat av
8686
Jo, dödshotet och konversationerna är sparade.
Men hur sannolikt är det att Polisen tar upp en sådan anmälan?
Om det är ett reellt dödshot, som också går att koppla till en person genom trovärdig bevisning, så bör polisen utreda anmälan. Hur det ser ut i just ditt fall är ju svårt att säga då varken innehållet i hotet eller bevisningens styrka är känd.
Citat:
Ursprungligen postat av
8686
Nej, har inte blivit delgiven ännu.
Är det KFM eller domstolen som inte lyckats med delgivningen? Eller båda? För du kan ju inte agera mot en stämningsansökan utan att samtidigt anses ha tagit del av den.
Citat:
Ursprungligen postat av
8686
Jag har hittat före bilder på skadorna för parketten och tiden som förflöt mellan att föregående hyresgästen flyttade ut från den gentemot den sista var väldigt kort.
Problemet verkar nu vara att det är irrelevant, då oavsett vem som vinner eller förlorar ändå hamnar på Lexbase.
Om du kan bevisa att bilderna är tagna efter att den föregående hyresgästen flyttat ut (eller att vittnesmålet från den föregående hyresgästen uppfattas som tillräckligt trovärdigt), att tiden mellan hyresgästerna är så kort att skadorna inte kan ha uppstått under den tiden, och att du kan dokumentera att skadorna inte har uppstått efter att den nya hyresgästen flyttade ut, då har du ett bra utgångsläge. Om någon av de tre länkarna i kedjan inte håller så är risken däremot påtaglig för att du åtminstone delvis kan förlora målet.