• 1
  • 2
2004-09-16, 00:39
  #1
Medlem
johanbtks avatar
Jag tycker att denna tråd passar bättre i inrikes eftersom att den handlar om hur det ser ut i hela samhället om 20 år.

I år "firar" Sverige att det är 20 år sedan det mångkulturella projektet startade på allvar. Under dess 20 år har vi fått se en fyrdubbling av antalet våldsbrott, vi har fått se ghetton växa fram, vi har fått ett hårdnande klimat i samhället som även avspeglar sig i politiken, vi har fått ett ökat förakt mellan olika grupper, m.m.

Jag undrar hur ni tror att Sverige kommer att se ut om 20 år?

Själv tror jag att Sverige är på väg ner i ett svart djupt hål vars like aldrig har skådats i vårt land. Jag skulle vilja kalla det mångkulturella samhället för den största men samtidigt mest misslyckade politiska och demografiska förändringen någonsin. På 20 år har Sverige förvandlats från ett relativt välmående etniskt homogent land till ett mångkulturellt samhälle med stora spänningar som hittils har kunnats hållas politiskt stabilt genom eftergifter. Men grunden till en stor och farlig urladdning har lagts, och mycket talar för att bomben kommer att brisera inom de närmaste decennierna.

Till att börja med så tror jag inte att vårt politiska system överlever till mångkulturens 40-årsdag. På grund av ökande spänningar så tror jag att samhället vid tiden runt 2024 kommer att ha utvecklats åt ett auktoritärt håll. Om man tittar i backspegeln och ser hur det politiska klimatet har hårdnat under de senaste 20 åren så är det inte avlägsen tanke att tänka sig att klimatet kommer att hårda ytterligare när olika grupper börjar konkurrera om makten på allvar. Medan det mångkulturella projektet fortsätter så kommer fler och fler vakna upp och se lögnerna bakom det, och här ligger också grogrunden till det auktoritära samhället.

De som är för mångkulturen kan visserligen gå åt ett mer auktoritärt håll, men jag tror inte att det skulle hjälpa eftersom att mångkulturen i sig inte är en naturlig skapelse. Det onaturliga hos mångkulturen gör att den i själva verket inte existerar som dess förespråkare tänker sig, utan endast som ett parallellkulturellt samhälle. Jag tror istället att folk som tröttnar på problemen idag kommer att söka sig åt ett mer auktoritärt håll när det skenande samhällsbygget inte längre går att hålla under kontroll. Betänk även att om invandringen fortsätter i samma takt under de närmaste 20 åren så kommer problemen bli mångdubbelt större än idag.

Bidragsystemen kommer inte att hålla i 20 år till. Vi ser redan hur statens finanser blir sämre och sämre. Detta sägs givetvis inte rakt ut av de styrande, men det faktumet att politikerna t.ex. använder pengar från pensionsfonderna talar sitt tydliga språk. Som om det inte vore nog idag så fortsätter det mångkulturella samhället att svälla upp och sluka ännu mer pengar, vilket i sig bäddar för en sämre framtid. Jag tror att det politiska systemet står och faller med bidrassystemen,

Hur tror ni andra att samhället kommer att se ut om 20 år?
Citera
2004-09-16, 01:16
  #2
Medlem
Nickeps avatar
Citat:
Ursprungligen postat av johanbtk
...
Tyvärr är din profetia inte särskilt långt från den tänkbara, om utvecklingen tillåts fortsätta som hittills. Jag har dock en starkt avvikande åsikt om bidragssystemens storlek. Landets resursskapande sektor, den privata med en alltför liten andel exportföretag, kommer inte att kunna bära en fortsatt socialistisk reformpolitik i 20 år=5 mandatperioder!!! Jag är betydligt mycket mer pessimistisk. Två mandatperioder, sedan är det slut. Redan ligger landets kommuner riktigt illa till. De har dessutom en kravmaskin på sig i form av sjukvårdssektorn. Vårdpersonalen trycker hela tiden på för högre löner etc. Till regeringens överföring av pengar till kommunerna bifogas en from förhoppning, personligen uttalad av statsministern. att dessa skall kunna "SKAPA JOBB" !!!!! (mina kommentarer till detta finns i andra trådar) och utökningen av statsskulden med 64 miljarder i år, sannolikt i motsvarande storleksordning nästa år, ger knappast positiva signaler. Det är möjligt att socialdemokraterna själva fattar detta och då börjar knapra på bidragsnivåerna. Om inte tidigare, har borgarna då sin chans.

Vem vet... kanske Sveriges befolkning själv kommer till sans någon gång innan katastrofen är ett faktum. Vad man kan hoppas på, är att t.ex. flashback och andra kommunikationskanaler kan bidra till att sprida saklig information om sakernas tillstånd i Sverige. Görs detta på ett pedagogiskt, gripbart sätt som s.k. vanligt folk, vad nu det är, kan förstå för sitt eget bästa, finns en liten möjlighet att ditt skräckscenario inte behöver gå i uppfyllelse.
Citera
2004-09-16, 01:23
  #3
Medlem
WSEs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av johanbtk
Hur tror ni andra att samhället kommer att se ut om 20 år?

Eftersom svensken gillar välfärd kommer S få problem när när de ej längre kan finansiera det vi idag kallar välfärd och tvingas införa nödvändiga reformer. Nu hoppar Vpk in, beskyller sossarna för att bedriva högerpolitik och att de -de riktiga socialisterna- ska föra Sverige tillbaka till den gamla goda tiden igen. Maktgalna S nu tvingas bilda samlingsregering med Vpk och det blir bara värre efter det.

Eller så tröttnar folk på att betala världens högsta skatt för en medioker välfärd och röstar fram ett förnuftigare alternativ. Inget vidare troligt alternativ enligt mig.

Eller så lyckas något SD-liknande parti övertyga sosse-pöbeln allt som händer är invandrarnas fel och vi får någon sorts rasist-socialism .
Citera
2004-09-16, 14:06
  #4
Medlem
Nickeps avatar
Citat:
Ursprungligen postat av WSE
Eftersom svensken gillar välfärd kommer S få problem när när de ej längre kan finansiera det vi idag kallar välfärd och tvingas införa nödvändiga reformer.
Om du med reformer menar nedskärningar så hänger jag med. Annars brukar ju, med socialistiskt språkbruk, reformer innebära kostnadsökningar i det sociala skyddsnätet så att ytterligare finmaskiga bidragsformer tillskapas.
Citat:
Nu hoppar Vpk in, beskyller sossarna för att bedriva högerpolitik och att de -de riktiga socialisterna- ska föra Sverige tillbaka till den gamla goda tiden igen. Maktgalna S nu tvingas bilda samlingsregering med Vpk och det blir bara värre efter det.

Eller så tröttnar folk på att betala världens högsta skatt för en medioker välfärd och röstar fram ett förnuftigare alternativ. Inget vidare troligt alternativ enligt mig.
Undrens tidevarv kanske inte är till ända.
Citat:

Eller så lyckas något SD-liknande parti övertyga sosse-pöbeln allt som händer är invandrarnas fel och vi får någon sorts rasist-socialism .
Det tror däremot inte jag på. Inget tyder på det. I varje befolkning finns en sund kärna som känner när det gått för långt. Historien har många exempel på det.
Citera
2004-09-16, 14:43
  #5
Bannlyst
Sverige kommer allt mer att likna de södra Medelhavsländerna (alltså inte Italien, utan Algeriet). Den "strukturella" arbetslösheten, alltså osysselsättningsbara människor som saknar både betyg och basala språkkunskaper kommer att skena vidare med invandringen.

Socialiseringsprocessen accelererar i dag i Sverige. Skatterna höjs. Vinstdrivande vård och skolor förbjuds. "Avregleringen" sägs vara misslyckad vilket lär följas av krav på mer regleringar. Privatanställda minskar (och är redan färre ån anno 1950) samtidigt som offentlig sektor fortsätter att svälla. 40% av börsen ägs av utlänningar pga straffbeskattning av svenska ägare. Arbetsmarknaden regleras hårdare (personalutyrning ska regleras i LAS). Osv

Sveriges BNP/capita befinner sig mitt emellan USAs och Tjeckiens. Om 20 år kan Tjeckien mycket väl passera oss, såsom Finland och Italien gör idag.
Citera
2004-09-16, 14:59
  #6
Medlem
WSEs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av hycklaren
Om 20 år kan Tjeckien mycket väl passera oss, såsom Finland och Italien gör idag.
SVDs Richard Swartz har några tankar om det där.

Citat:
Ursprungligen postat av SVD
Kommunismens fall tar jobben ifrån oss

När kommunismen kollapsade gjorde jag en resa genom centrala Slovakien. De jag talade med var bekymrade. Av politiska snarare än ekonomiska skäl hade Moskva bestämt att här i all evighet skulle finnas rustningsindustri; folk hade levt av att vara underleverantörer till Warszawapakten. Men den fanns inte längre. Därför var det tänkt att slovakerna nu skulle tillverka gaffeltruckar och, vill jag minnas, trädgårdsmöbler i gjutjärn. Ingen ville riktigt tro på en sådan framtid. Inte jag heller.

I stället blev det bilindustri. Ty flera av de stora tillverkarna i världen har valt Slovakien som bas för expansion i öst, lockade av låga löner, skolad arbetskraft (egentligen har man väl Röda armén att tacka för jobben) och extremt låga skatter. Investeringarna rinner in i landet och arbetslösheten blir allt mindre av ett problem. Mina vänner där är försiktigt optimistiska. En av dem har redan börjat lära sig japanska.

Kritiker kallar detta rovdrift utan socialt skyddsnät, men man behöver bara avlägsna sig några timmar med bil från Bratislava för att ta reda på hur alternativet ser ut. I det östra Tyskland – det förra DDR – har man skyddsnät, men inga jobb. Den hyfsade välfärden i det östra Tyskland är förstås möjlig bara genom att det också finns ett västra, men denna välfärd är helt konstgjord. Den skulle inte finnas utan astronomiska transfereringar från skattebetalarna i väst: de senaste 15 åren cirka 1 250 miljarder euro.

En sådan summa kan jag inte ens föreställa mig. Ändå kan vi konstatera att dessa pengar inte skapat särskilt många jobb, inte längre låter sig betalas ut som förr och att detta improduktiva skyfflande av pengar mellan Tysklands två hälfter till stor del förklarar varför hela Europa går på tomgång.

Men när Gerhard Schröders socialdemokratiska regering försöker börja spara surar folk i väst medan de i öst i tiotusental tar till gatan. Som vi av egen erfarenhet vet är välfärdsstaten nära nog omöjlig att reformera, bättre som den är på att fördela andras pengar och dela ut rättigheter än att inkräva skyldigheter. Till sist har bara en enda skyldighet blivit kvar – den att betala skatt, nitiskt övervakad. Men denna enda ska bära en sådan mängd av som självklara uppfattade rättigheter att den i dag dignar under bördan. Och genast straffar välfärdsstatens väljare det parti som försöker begära mer av skyldigheter, som ber om mer av blod, svett och tårar; redan några strukna karensdagar eller ett dyrare recept räcker för att förlora makten. Och tyskar är långt mer styvnackade än vi svenskar.

Historiens ironi gör att både den slovakiska och den östtyska "modellen" direkt påverkar oss.

Klarar tyskarna inte att banta sin välfärdsstat kan hela Europa gå i stå. Och skulle slovakerna bilda skola med sin flat tax och ett minimum av socialt skyddsnät kommer våra jobb att fortsätta att vandra utomlands; inte bara de på Saab i Trollhättan lär försvinna. Åt ingetdera kan vi göra särskilt mycket. Och allt är konsekvenser av kommunismens försvinnande som vi i väst välkomnade, men trodde skulle lämna oss i orubbat bo.
Citera
2004-09-16, 15:10
  #7
Medlem
__olofs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Nickep
I varje befolkning finns en sund kärna som känner när det gått för långt. Historien har många exempel på det.

då kan man ju fråga sig själv vart är dessa människor idag? min röst går på att dom sitter just i SD.


året är 2024 och regeringen har precis infört förbud mot alla korssymboler efter dom sista påtryckningarna av "invandrarpartiet" som även är kallat nysvensk kraft som för övrigt fick 30% av alla röster [tur att nuvarande parti lyckades kravla sig fast med 35%]. Invandrarna utgör just nu 50% av sveriges befolkning och överallt ser du moskeer som är byggs efter att regeringen varit tvungen att ge vika för nysvensk kraft partiet om deras manifestation att alla har rätt att kunna utöva sin religon, moskeerna byggs naturligtvis på skattepengar.



arbeten finns det gott om pga av att ingen tycks vilja jobbar och framför allt krävs det mer tolkar än någonsin pga av att svenskan nu är borttagen ur skolan som grundämne.


en liten del hur samhället ser ut om ingen tar till sig mod och styrka att förgöra ondskan.
Citera
2004-09-16, 16:34
  #8
Medlem
Nickeps avatar
Citat:
Ursprungligen postat av __olof
då kan man ju fråga sig själv vart är dessa människor idag? min röst går på att dom sitter just i SD.

året är 2024 och regeringen har precis infört förbud mot alla korssymboler efter dom sista påtryckningarna av "invandrarpartiet" som även är kallat nysvensk kraft som för övrigt fick 30% av alla röster [tur att nuvarande parti lyckades kravla sig fast med 35%]. Invandrarna utgör just nu 50% av sveriges befolkning och överallt ser du moskeer som är byggs efter att regeringen varit tvungen att ge vika för nysvensk kraft partiet om deras manifestation att alla har rätt att kunna utöva sin religon, moskeerna byggs naturligtvis på skattepengar.

arbeten finns det gott om pga av att ingen tycks vilja jobbar och framför allt krävs det mer tolkar än någonsin pga av att svenskan nu är borttagen ur skolan som grundämne.

en liten del hur samhället ser ut om ingen tar till sig mod och styrka att förgöra ondskan.
De spelar ingen roll vilka drömmar var och en kan ha om idealsamhället eller idealvägen att uppnå detta, det finns vissa grundläggande funktioner som varje befolkning måste fatta. Den viktigaste, som genom socialismens totala felstyrning urholkats rejält i Sverige är den gamla välkända frasen:

"Arbete befordrar hälsa och välstånd"

Det folk som dragit på sig en alltför stor andel människor, som anser det optimala i tillvaron ligga i att låta andra skattebetalare arbeta för sig, bryts långsamt ner och förlorar de värden som ligger till grund för välståndet. Risken är att vi nu har en konstant andel människor som till mer än häften av befolkningen anser de socialistiska principerna vara de rätta. I så fall är det bara katastrofen bli den nödvändiga väckarklockan. Tyvärr är det då försent för en snabb återhämtning. Sannolikt kommer återuppbyggnaden av landet att då ta en 20-årstid i anspråk.
Citera
2004-09-16, 17:46
  #9
Awaiting Email Confirmation
ZEUSENs avatar
Sveriges "bäst före datum" passerat?

Men sen är det väl oxå så att ett lands guldår inte varar för evigt....
Sen är det klart med kortsiktigt planerande och sossarna vid spakarna i decenier så snabbas väl det hela upp....
lite funderingar bara.
Citera
2004-09-16, 20:01
  #10
Medlem
Nickeps avatar
Citat:
Ursprungligen postat av ZEUSEN
Men sen är det väl oxå så att ett lands guldår inte varar för evigt....
Sen är det klart med kortsiktigt planerande och sossarna vid spakarna i decenier så snabbas väl det hela upp....
lite funderingar bara.
Tvärt om, guldåren behöver aldrig försvinna, om det parlamentariska systemet tillåter människor att tänka i rätta banor för det, som t.ex. i Schweiz, som efter kriget anammade ett nytt system med samlingsregering (de fyra största partierna). De har under alla år därefter tagits som måttstock för ekonomisk stabilitet och välfärd, som all arbetar för.

Sveriges guldår kan väl sägas ha legat efter andra världskriget fram till 1970. Längre orkade svensken inte kämpa, eftersom det började löna sig alltmindre med s.k. hederligt arbete. Vi vet alla hur det nu ligger till tre decennier senare. En exportindustri som drastiskt decimerats och med en ständigt ökande offentlig sektor utan möjlighet att betala för sin egen drift - till stösta delen beroende av resurser från den privata sektorn.
Citera
2004-09-16, 20:21
  #11
Medlem
Carpe Diems avatar
20 år är trots allt en ganska kort tid. Tror att det kommer att lunka på. Västeuropa, där Sverige ingår, kommer att sakta efter USA. Asiatiska stater, främst Kina och Indien, kommer att gå starkt framåt. Även de gamla östeuropeiska staterna kommer att få en bra tid.

Den europeiska integrationen kommer att gå vidare. Det kommer att bli mindre utrymme för nationella egenheter, inte bara då det gäller ekonomi utan även politik och kultur/identitet.
Citera
2004-09-16, 20:44
  #12
Awaiting Email Confirmation
ZEUSENs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Nickep
Tvärt om, guldåren behöver aldrig försvinna, om det parlamentariska systemet tillåter människor att tänka i rätta banor för det, som t.ex. i Schweiz, som efter kriget anammade ett nytt system med samlingsregering (de fyra största partierna). De har under alla år därefter tagits som måttstock för ekonomisk stabilitet och välfärd, som all arbetar för.

Sveriges guldår kan väl sägas ha legat efter andra världskriget fram till 1970. Längre orkade svensken inte kämpa, eftersom det började löna sig alltmindre med s.k. hederligt arbete. Vi vet alla hur det nu ligger till tre decennier senare. En exportindustri som drastiskt decimerats och med en ständigt ökande offentlig sektor utan möjlighet att betala för sin egen drift - till stösta delen beroende av resurser från den privata sektorn.

Schweiz är ett utmärkt exempel på ett land som har haft ett ungefär likadant utgångsläge som Sverige men tagit tillvara på resurser och inte flummat bort allt...
Men nu är det sverige som avhandlas och det är väl ganska klart att det mesta är på väg fortsatt ner...sen tror jag att inte den enskilda svensken kan skuldbeläggas utan hela politiska systemet och kanske "världssamvetet" och den politiska korrektheten som spelat in.
Citera
  • 1
  • 2

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in