Dagens Nyheter hävdar att kvinnor är mer välutbildade än män för att fler kvinnor läser på högskolan. Dock så framkommer det i ledarkrönikan att det i själva verket är till hög grad så kallade välfärdsjobb som kvinnor utbildar sig inom. Dvs. jobb som i praktiken är en kostnad på skattesystemet, medan män i högre grad utbildar sig mot industrisektorn och den privata tjänstesektorn, som genererar pengar till Sverige och i princip bygger hela vårt ekonomiska välstånd. Tittar vi internationellt så skulle vi ändå klara oss rätt bra med betydligt mindre skattefinansierade yrken inom t.ex. vården och barnomsorgen, men desto värre blir det när industrisektorn krymper.
DN föreslår dock att vi ska äventyra hela samhällsekonomin för att blidka det feministiska icke-problemet att en sjuksköterska tjänar mindre än en industriarbetare. Vad anser ni om det resonemanget, ska samhällsbygget och statsekonomin stå tillbaka för att tillfredsställa feministisk politik?
https://www.dn.se/ledare/for-kvinnor...-sta-tillbaka/
Jag menar att det är tvärtom. När industrin krymper så krymper också hela välståndet för alla, inkl. för sjuksköterskor eftersom pengarna till välfärdsjobben måste komma någonstans ifrån. Jag menar att män inte av ren elakhet tvingat kvinnor att stå tillbaka i löneutvecklingen, utan att det är och har alltid varit en självklarhet att industrin är viktigare för landet.