Citat:
Ursprungligen postat av
D_V_S
Då måste med andra ord filmens handling vara i framtiden utspelad, eller så kan det helt enkelt vara en tid som komma skall i filmens universum. Så säg att du kollar på en t ex film datumet 18e april 2003 kl 17:29 och de säger t ex "Den 18e april 2003, kl 17:29 slår vi till." Det behöver inte vara så specifikt, det kan ju även vara att klockan är både 12:30 i verkligheten samt i t ex filmens värld. Upplever ni detta - om ni råkat ut för det - som jobbigt? Hur har ni hanterat det i så fall? Hur gör en psykolog om man går till den med detta problemet och förklarar att man har blivit paranoid för man tror att tv:n kommunicerar med en eller liknande? Det bör ju vara omöjligt att överbevisa ur ett visst filosofiskt perspektiv menar jag.
Är det svamparna eller lapparna du har varit och smakat på ikväll ts?
Hade tyckt det var extremt konstigt om datumet hade varit så pass uttalat att det nämndes både år och klockslag som matchar med tiden då jag kollar på filmen i fråga. Väldigt skumt att filmen ska ha producerats innan händelsen äger rum (alltså att handlingen i filmen utspelar sig framåt i tiden från när den spelats in i verkligheten) och samtidigt lyckas träffa rätt tidsmässigt med när jag valt att sätta på filmen och kolla på den. Borde vara ungefär 0% chans.
Skulle det dock bara vara att det sades något i stil med: "18:e april smäller det", och jag sitter och kollar på filmen den 18/4 då skulle jag nog reagerat på sammanträffandet med ett litet skratt kanske. Nämns det bara ett datum utan år och tid så är det ju inte såå sjukt. Jag menar, datumet återkommer ju varje år liksom, finns bara 365 olika att välja på(jajaja,skottår).